Iata 2 poezii minunate, scrise de poetul Grigore Vieru (“Limba noastra cea romana” si “Pentru ea”), dedicate limbii noastre, limba romana.
Grigore Vieru versuri limba romana
sâmbătă, 31 august 2013
vineri, 30 august 2013
Prima zi de scoala planse de colorat
Din nou la scoala. Mijlocul lunii septembrie e momentul unui nou inceput. Clopotelul isi cheama cu drag elevii la scoala. Scolarei si scolarite, cu ghiozdanul in spate, astepta cu nerabdare sa descopere noi taine ale invatarii.
Prima zi de scoala planse de colorat
miercuri, 28 august 2013
Catina proprietati beneficii tratamente actiuni terapeutice
Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei care se utilizeaza deopotriva atat in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie, cosmetica, cat si ca planta ornamentala. Fructele, cu un gust acrisor, se recolteaza din a doua jumatate a lunii august pana spre jumatatea lunii octombrie.
Catina proprietati beneficii tratamente actiuni terapeutice
Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul
Pe 29 august e sarbatoarea Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Acest praznic se tine cu post, fiind o zi de doliu si rugaciune. Ioan Botezatorul este “Ingerul Domnului”, Inaintemergatorul Domnului, ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a dezvaluit lumii, pentru prima oara, ca Iisus Hristos este Mesia trimis de Dumnezeu. Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, fiind fiul Elisabetei si al preotului Zaharia.
Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul
sâmbătă, 24 august 2013
Horoscop septembrie 2013 pentru toate zodiile
Afla horoscop septembrie 2013. Afla previziunile astrologice pentru toate zodiile in luna septembrie 2013: dragoste, cariera, bani si sanatate.Mai multe gasiti pe Horoscop septembrie 2013 pentru toate zodiile .
duminică, 18 august 2013
Legendele Olimpului
Legendele Olimpului este o lucrare in doua parti (intitulate reprezentativ "Zeii" si "Eroii") apartinand lui Alexandru Mitru, in care sunt narate faptele legendare ale unor personaje mitologice din vechea Grecie. Va prezentam un rezumat, volumul I trateaza geneza si evolutia zeilor, pe cand volumul II se ocupa de eroi.
Legendele Olimpuluisâmbătă, 17 august 2013
Dintii de lapte la copii
Primii dinti ai bebelusului apar de obicei in jurul varstei de 5-6 luni. In perioada eruptiei, bebelusii pot prezenta stari febrile, neliniste, somn intrerupt. Primii dintii la copii care apar in cursul primului an de viata poarta numele de dinti de lapte. Acestia sunt in numar de 20 si apar rand pe rand.
Dintii de lapte la copii
joi, 15 august 2013
Traditii credinte obiceiuri si superstitii de Adormirea Maicii Domnului sau Santamaria Mare
Sarbatoarea Fecioarei Maria - Adormirea Maicii Domnului are loc intotdeauna pe 15 august, fiind cunoscuta si sub denumirea de Santamaria Mare, Sfanta Maria Mare, Precista Mare sau Uspenia. In calendarul popular, sarbatoarea este consemnata ca fiind la limita dintre vara si toamna, fiind precedata de o perioada de post si rugaciune de soua saptamani. Iata cateva traditii, credinte, obiceiuri si superstitii de Adormirea Maicii Domnului sau Santamaria Mare.
Traditii credinte obiceiuri si superstitii de Adormirea Maicii Domnului sau Santamaria Maremarți, 13 august 2013
Sarcina luna cu luna
Ai aflat ca esti insarcinata. Felicitari! E un inceput de drum necunoscut si orice viitoare mamica doreste sa fie informata: doreste sa stie prin ce modificari va trece organismul ei, doreste sa stie cum se va dezvolta copilasul ei in cele noua luni de sarcina.
Sa parcurgem impreuna cele 9 luni de sarcina.
Sarcina luna cu lunaRegimul alimentar al gravidei
Sarcina apare ca un fenomen fiziologic, iar femeia insarcinata va manca de toate si dupa pofte. Cu toate acestea, trebuie acordata atentia asupra necesitatii unei alimentatii bogate si echilibrate. Sa nu uitam ca regimul alimentar al mamei garanteaza sanatatea copilului.
Regimul alimentar al gravidei
duminică, 4 august 2013
Sarcina si expunerea la soare
Sarcina aduce multa bucurie, dar este, de asemenea, o perioada in care femeile, de obicei, sunt confuze cu privire la ceea ce le este permis si ceea ce ar trebui sa evite in timpul sarcinii.
Incercam sa gasim raspunsul la intrebarea: Cat de sanatoasa este expunerea la soare in timpul sarcinii?
Sarcina si expunerea la soare
sâmbătă, 3 august 2013
Creierul stang si creierul drept
Se considera ca natura – organica (geometria cuiburilor de albine, evantaiul petalelor unei margarete) sau neorganica (sa ne amintim gratia retelelor cristaline) – adora simetria. Chiar corpul uman este simetric. In realitate, insa, simetria noastra este o inselatorie. Bratul drept, in general, e mai mare, mai lung, mai abil si mai precis decat cel stang. Jumatatea dreapta a toracelui este mai voluminoasa decat cealalta jumatate. Fiecare din noi avem cate un ochi “dominant”, cate un picior “dominant”. Si, desi fiecare nu avem decat un cap, nici creierul nu este simetric. Vorbim despre creierul stang si creierul drept.
Creierul stang si creierul dreptjoi, 1 august 2013
Prima luna de sarcina
Prima luna de sarcina este momentul de formare a embrionului, momentul schimbarilor hormonale ale organismului, dar si momentul aparitiei primelor simptome ale sarcinii. Citeste mai mult despre Prima luna de sarcina.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)